Warning: A non-numeric value encountered in /home/shiftmed/public_html/www.studio4architecture.com/wp-content/plugins/new-royalslider/classes/rsgenerator/NewRoyalSliderGenerator.php on line 339

Lyon Residence

Fremont, California

The owners of this typical 1970’s tract home wanted to redefine to update their kitchen and add on to the home to get more space. Given a limited budget, the owners were encouraged to consider remodeling the spaces they already had rather than build a larger costly addition. By redefining the interior to meet the needs of the owner’s lifestyle, the redesigned interior offers a free flow of space that is not compartmentalized or restricted to single functioning rooms, permitting openness and flexibility. The new design also utilizes a vaulted ceiling with operable skylights and large french doors to new rear yard deck and trellis area. This much needed passive solar ventilation scheme slashes their utility bills during hot summer days where they normally relied heavily on air-conditioning.